Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Συγκέντρωση ενάντια στις κατασχέσεις διοργανώνουν την Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη, στις 10 το πρωί, στο ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών) της Αθήνας Αγ. Κων/νου 16, στην Ομόνοια, οι Επιτροπές Αγώνα ΤΑΞΙ της ΠΑΣΕΒΕ.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: 

«Συνάδελφε αυτοαπασχολούμενε ταξιτζή, εσύ που περιμένεις με τις ώρες στις πιάτσες τον πελάτη,
που ζεις μέσα στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια, που τα χρέη σε πνίγουν,
που δεν έχεις ούτε περίθαλψη, ούτε ασφάλιση,που τα παιδιά σου ξεκινάνε τη σχολική χρονιά σε ένα υποβαθμισμένο σχολείο, τι περιμένεις;

Τα μέτρα που πήραν όλο το προηγούμενο διάστημα δεν βελτιώνονται με μερεμέτια,νέα μέτρα έρχονται, νέα χαράτσια,κανένας επίδοξος σωτήρας και καμιά αλλαγή στη διακυβέρνηση δεν μπορεί να φέρει καλύτερες μέρες,η ξεπουλημένη πλειοψηφία του ΣΑΤΑ σε κρατάει σε αναμονή,νέα επιτροπή συστήνεται στο υπουργείο για την "απελευθέρωση", το ΚΕΑΟ απαιτεί ακόμα και το ΤΑΞΙ και το σπίτι σου. 

Έχεις λύση, αξιοποίησέ την.

Πάρε την υπόθεση της επιβίωσής σου στα χέρια σου.

Μπες στον αγώνα να τους χαλάσουμε τα σχέδια.

Συσπειρώσου στις Επιτροπές Αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ, ενίσχυσε τις αγωνιστικές δυνάμεις που παλεύουν για να οργανωθεί ο αγώνας ενάντια στα μονοπώλια με τη συμμετοχή των χιλιάδων ταξιτζήδων που υποφέρουν.

Βάλε φρένο σε αυτή την πολιτική που σε θέλει εξαθλιωμένο και χωρίς ταξί, που σχεδιάζει ενίσχυση των μονοπωλίων και σένα υπάλληλο χωρίς δικαιώματα ή άνεργο. Έχεις υποχρέωση απέναντι στην οικογένειά σου να σταθείς με αξιοπρέπεια, αγωνιστικά, βγάζοντας τις αυταπάτες από το μυαλό σου, που σου σπέρνουν ΜΜΕ, κυβέρνηση, πλειοψηφία του ΣΑΤΑ. Ο δρόμος ο δικός τους είναι η εξόντωσή σου, για να έρθουν τα μονοπώλια να επενδύσουν, αυτό είναι το μοντέλο τους χωρίς αυτοαπασχολούμενους και εργάτες, χωρίς δικαιώματα και μισθούς πείνας.

Μόνο εσύ μπορείς να τους σταματήσεις, αν συσπειρωθείς δίπλα στις Επιτροπές Αγώνα, που χρόνια τώρα σε έχουν ενημερώσει σωστά, έχουν οργανώσει τον αγώνα και ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή.
Θυμήσου τη στάση της ηγεσίας του ΣΑΤΑ. Πριν το 2011 μας έλεγαν ότι δεν έρχεται απελευθέρωση κι όμως ήρθε. Τώρα η ξεπουλημένη ηγεσία του ΣΑΤΑ με το φορολογικό βγάζει κορώνες, θα ρίξουν τη κυβέρνηση λένε και δεν έχουν καταθέσει ούτε τις θέσεις τους, δεν έχουν κάνει ούτε ΔΣ, ούτε Γενική Συνέλευση για να ενημερώσουν τον κλάδο, δεν έχουν προγραμματίσει τίποτα.

Καμιά αυταπάτη για το ΣΑΤΑ, χρόνο θέλουν να κερδίσουν,
για την κυβέρνηση και τα μονοπώλια δουλεύουν.

Εμείς χρόνο δεν έχουμε, γιατί είδη έρχονται οι ειδοποιήσεις από το ΚΕΑΟ και απειλούν ότι αν σε 20 μέρες δεν ρυθμιστούν τα χρέη στον ΟΑΕΕ, θα προχωρήσουν σε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, που σ' αυτά, πέρα από το σπίτι είναι και το ΤΑΞΙ. Και αλίμονο αν χαθεί η ρύθμιση, το ποσό γίνεται άμεσα απαιτητό. Δηλαδή θα μας ξεσπιτώσουν και θα μας αφήσουν και χωρίς δουλειά, εκεί που μας χρωστάνε θέλουν να μας πάρουν τα πάντα.

ΤΩΡΑ όλοι στο ΔΡΟΜΟ
ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση στο ΚΕΑΟ (Αγ. Κων/νου 16, Ομόνοια)
Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη, στις 10 το πρωί


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ.
  • Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων.
  • Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών.
  • Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το Δημόσιο και τις τράπεζες. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη.
  • Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.
  • Ανανέωση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας ανεξαρτήτως χρεών.
  • Κατάργηση του ν. 4110/2013 (κατάργηση αφορολόγητου, 26% φορολογία από το πρώτο ευρώ), του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20.000€.
  • Κατάργηση των νόμων για την αποκαλούμενη "απελευθέρωση" επαγγελμάτων, που διευκολύνει την επέκταση των μονοπωλίων και σπρώχνει στην ανεργία τους αυτοαπασχολούμενους ταξιτζήδες».