Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Κινητοποίηση στο ΚΕΑΟ την 1η Οκτωβρίου





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
        Με αιχμή τα χρέη προς τον ΟΑΕΕ και τα απειλητικά ραβασάκια του ΚΕΑΟ, διαδηλώνουν οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ την 1η Οκτώβρη, έξω από τα Κέντρα Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών και τις Εφορίες, σε όλη τη χώρα.

Στο Ηράκλειο με παράσταση διαμαρτυρίας την 1η του Οκτώβρη στις 8.30 το πρωί θα προχωρήσουν οι επαγγελματίες βιοτέχνες, έμποροι και αυτοκινητιστές  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχετικά με τη δημιουργία του ΚΕΑΟ.

Έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας τα ατομικά ειδοποιητήρια για κατασχέσεις σε χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, οφειλέτες στον ΟΑΕΕ (Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων  Επαγγελματιών). Έχουν ήδη αποσταλεί 100.000 ειδοποιήσεις σε οφειλέτες ελεύθερους επαγγελματίες να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, γιατί σε αντίθετη περίπτωση απειλούνται με κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Στους ασφαλισμένους που οφείλουν πάνω από 5.000 ευρώ, αποστέλλεται από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) «ατομική ειδοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών», με την οποία ενημερώνονται ότι αν σε 20 ημέρες από την παραλαβή της ειδοποίησης δεν επιδιώξουν την εξόφληση ή κάποια ρύθμιση των χρεών τους, τότε «είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε στα προβλεπόμενα από ΝΔ 356/1974 (ΚΕΔΕ) αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε βάρος σας, καθώς και των κατά νόμον υπευθύνων (κατάσχεση, πλειστηριασμό, κατάσχεση εις χείρας τρίτων).

Καλούμε τους συνάδελφους αυτοαπασχολούμενους να δώσουμε αγωνιστικό παρών στην παράσταση διαμαρτυρίας
στο ΚΕΑΟ (ΙΚΑ- Εσταυρωμένος).

 Να απαιτήσουμε να καταργηθεί ο νόμος για αναγκαστική είσπραξη οφειλών τη στιγμή μάλιστα που οι συνάδελφοι ΕΒΕ δεν κάνουν σεφτέ. Να καταργηθεί το ίδιο το ΚΕΑΟ που δεν είναι τίποτα άλλο παρά μηχανισμός τρομοκράτησης των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ.
Να απαιτήσουμε ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ δημόσια, καθολική, κρατικά επιχορηγούμενη κατά τα 2/3.
  • Αποποινικοποίηση των οφειλών.
  • Να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις κάθε είδους - πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων κλπ.-, όσο διαρκεί η οικονομική κρίση.
  • Πάγωμα των χρεών στους ασφαλιστικούς οργανισμούς. Αφαίρεση των τόκων, των προσαυξήσεων και των προστίμων.
  • Μείωση των εισφορών προς το ταμείο όσο διαρκεί η κρίση, χωρίς μείωση των συντάξεων.
  • Αποδέσμευση των δόσεων από τυχόν ρυθμίσεις από τις τρέχουσες εισφορές.
                                                                                Σεπτέμβρης  2014