Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Συγκέντρωση των Επιτροπών Αγώνα ΤΑΞΙ της ΠΑΣΕΒΕ την Τετάρτη 9 Ιούλη

Σε συγκέντρωση στις 9 το πρωί καλούν όλους τους ταξιτζήδες την Τετάρτη 9 Ιούλη οι Επιτροπές Αγώνα ΤΑΞΙ της ΠΑΣΕΒΕ έξω από το Υπουργείο Οικονομικών (Καραγιώργη Σερβίας & Πλ. Συντάγματος) ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τους αυτοαπασχολούμενους του κλάδου.

Σε ανακοίνωσή τους οι Επιτροπές Αγώνας τονίζουν:

«Αυτοαπασχολούμενε στα ΤΑΞΙ πάρε την κατάσταση και το μέλλον στα χέρια σου
Συνάδελφε, ήρθε η ώρα να οργανώσεις την
αντίστασή σου απέναντι στη κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση που σε θέλουν εξαθλιωμένο, υπερχρεωμένο ώστε να παραδώσεις μόνο σου το ταξί στα μονοπώλια και στις τουριστικές επιχειρήσεις.

Η ανάπτυξη που επαγγέλλονται, θα έρθει αφού πρώτα σε καταχρεώσουν σε Εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες, με μόνο στόχο να σε κάνουν να φύγεις μόνο σου από το επάγγελμα, μην αντέχοντας άλλο τα δυσβάσταχτα χρέη, και παραδίδοντας το μεταφορικό έργο του ταξί στις τουριστικές επιχειρήσεις.

Αυτά είναι προγραμματισμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κόμματα που την υποστηρίζουν, που πασχίζουν να σε πείσουν ότι μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα τον σφαγιασμό σου. Να σε πείσουν ότι μέσα στον καπιταλισμό, με κρίση ή με ανάπτυξη υπάρχει και για σένα ένα ξεροκόμματο.

Δεν πρέπει να ανεχτείς άλλο αυτή την κατάσταση και να εμποδίσεις τα σχέδια που χαράζουν για το μέλλον το δικό σου και των παιδιών σου, χωρίς εσένα.

Μπαίνουμε μπροστά στον Αγώνα για να τους χαλάσουμε τα σχέδια

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες αποχής από τον Αγώνα. Επιχειρήματα του τύπου «να περιμένουμε λίγο ακόμα» ή «να περιμένουμε να συντονιστούμε με άλλους κλάδους, για να είναι πιο αποτελεσματικός ο Αγώνας μας», είναι αυταπάτες που έντεχνα καλλιεργεί η ξεπουλημένη ηγεσία του ΣΑΤΑ και της Ομοσπονδίας μας, για να μην εναντιωθεί στην πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ο κλάδος μας με τον αγώνα που έδωσε το 2011 απέτρεψε τα σχέδια για πλήρη απελευθέρωση των αδειών ταξί. Στη συνέχεια η ξεπουλημένη ηγεσία σε συνεργασία με την κυβέρνηση και το ΣΕΤΕ προχώρησε στην απελευθέρωση του έργου της μεταφοράς, δηλαδή τμήματος της δουλειάς μας και έδωσε το δικαίωμα στις τουριστικές επιχειρήσεις, να εκμεταλλευτούν το μεταφορικό έργο που έχει το ταξί.

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΑΓΩΝΑ

Συνάδελφε ταξιτζή παραμέρισε τους ξεπουλημένους συνδικαλιστές της ΔΑΚΜΕ (ΝΔ) ΕΝΙΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ (ΠΑΣΟΚ) που συμμετείχανε στη διαμόρφωση όλων αυτών των νόμων σε βάρος του ταξί. Τα «βανάκια» δική τους πρόταση ήταν, που τα ήθελε όμως και το τουριστικό κεφάλαιο (ΣΕΤΕ Ανδρεάδης). Επίσης όχι μόνο κράτησαν ουδέτερη στάση για τα υπόλοιπα προβλήματα που ταλανίζουν το επάγγελμά μας, χρέη στον ΟΑΕΕ ανασφάλιστοι συνάδελφοι, χρέη στην εφορία, αλλά προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν και να κοιμίσουν τους ταξιτζήδες.

Πλέον η ξεπουλημένη ηγεσία έχει και την στήριξη του ΛΑΣΙΤΑ (Χρυσή Αυγή) που απαιτεί να μην γίνει κανένας αγώνας και ετοιμάζει απεργοσπαστικό μηχανισμό γιατί έτσι προστάζουν τα συμφέροντα των μονοπωλίων στον Τουρισμό, οι τραπεζίτες, το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Ένωση δηλαδή τα αφεντικά τους.

Πρέπει να μάθουν και στο ΛΑΣΙΤΑ ότι αυτά στον κλάδο μας δεν περνάνε

Να που στηρίζεται ο κύριος Λυμπερόπουλος και ο Δήμου, στη Χρυσή Αυγή, για να περάσει η κυβερνητική πολιτική εξόντωσης του αυτοαπασχολούμενου στο Ταξί.

Η ξεπουλημένη πλειοψηφία μέσω των ΜΜΕ προσπαθεί να εκτονώσει την αγανάκτηση των συναδέλφων, αλλά και να τρομοκρατήσει μιλώντας για απεργίες διαρκείας ξέροντας ότι δεν αντέχει ο κλάδος και παράλληλα διαμορφώνει την αρνητική στάση των συναδέλφων στο ενδεχόμενο κινητοποιήσεων.

Η Ενωτική Προοδευτική Συνεργασία στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο κατέθεσε πρόταση να συγκληθεί Γενική Συνέλευση και να αποφασίσει ο ίδιος ο κλάδος για το μέλλον και τη μορφή και τον τρόπο πάλης. Οι ξεπουλημένοι δεν το δέχονται.

Κανείς μας δεν πιστεύει ότι με 10.000 ευρώ εισόδημα και 5.000 ευρώ φόρο θα έχουμε μέλλον, αν τώρα δεν οργανώσουμε την πάλη μας. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο, κοροϊδεύουν τον κλάδο, και κερδίζουν χρόνο για την κυβέρνηση και αυτά που λένε ότι θα την ρίξουν είναι για κατανάλωση.

Στη κινητοποίηση συμμετέχουν συνάδελφοι από τα μικρά φορτηγά, μηχανικοί αυτοκινήτων καθώς και από άλλους κλάδους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Κατάργηση όλων των φοροληστρικών μέτρων στους αυτοαπασχολούμενους  

Αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ, οικογενειακό στα 40.000 ευρώ και 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Αναγνώριση των λογιστικών βιβλίων ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος κατάργηση κάθε είδους αντικειμενικών κριτηρίων και «περαίωσης».

Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.

Απαγόρευση των κατασχέσεων για χρέη στο δημόσιο και τις τράπεζες.

Μακρόχρονη διευθέτηση των χρεών χωρίς προσαυξήσεις και τόκους, με κριτήρια το οικογενειακό εισόδημα και τις πραγματικές δυνατότητες αποπληρωμής.

Απαλλαγή των αυτοαπασχολούμενων από μέρος ή και το σύνολο των χρεών όταν πιστοποιηθεί η μερική ή και πλήρης αδυναμία αποπληρωμής τους, αντίστοιχα.

Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ που αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους».