Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου για τις εκλογές στην ΟΕΒΕΝΗ

Θετική έκβαση για την ΠΑΣΕΒΕ στις εκλογές της ΟΕΒΕΝΗ







Σημαντική επιτυχία κατέγραψαν οι δυνάμεις που υποστηρίχτηκαν από την ΠΑΣΕΒΕ στις πρόσφατες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου ΔΣ της Ομοσπονδίας Ηρακλείου ΕΒΕ(ΟΕΒΕΝΗ). 

Αν και ασκήθηκαν έντονες πιέσεις στους αντιπροσώπους όλο το προηγούμενο διάστημα από τους μηχανισμούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που ελέγχουν την ΟΕΒΕΝΗ εδώ και δεκαετίες, το ψηφοδέλτιο που στήριξε η ΠΑΣΕΒΕ έλαβε 9 ψήφους εκλέγοντας  ένα εκπρόσωπο στο ΔΣ της Ομοσπονδίας, συμμετέχοντας για πρώτη φορά σε ανάλογη διαδικασία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση της ΟΕΒΕΝΗ, το πλαίσιο πάλης που προτάθηκε από τον εκπρόσωπο της παράταξης που στήριξε η ΠΑΣΕΒΕ, πλαίσιο πάλης ενταγμένο στο γενικότερο πλαίσιο πάλης των αντιμονοπωλιακών δυνάμεων, ψηφίστηκε από το σύνολο σχεδόν των αντιπροσώπων.

Η ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου εκτιμά ως θετικό το χθεσινό αποτέλεσμα της κατάκτησης μια έδρας στη Διοίκηση της Ομοσπονδίας παρά τους εκβιασμούς και τις πιέσεις  προς τους αντιπρόσωπους, από τους μηχανισμούς εκείνων των πολιτικών δυνάμεων που είναι κατεξοχήν υπεύθυνες για την κατάντια του συνδικαλιστικού κινήματος των αυτοαπασχολούμενων.

Το βήμα αυτό, συνέχεια πολλών άλλων  το τελευταίο διάστημα στην περιοχή, μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για την κατάκτηση νέων θέσεων προς όφελος των δυνάμεων που συσπειρώνονται σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ.
Η ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου καλεί τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς ΕΒΕ να κάνουν ακόμη πιο αποφασιστικά βήματα, να ενισχύσουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια στις εκλογές των σωματείων που θα γίνουν τους επόμενους μήνες, ώστε να καταγραφεί ακόμη πιο καθαρά, ακόμη πιο διακριτά η ενίσχυση των αντιμονοπωλιακών δυνάμεων σε βάρος του κυβερνητικού συνδικαλισμού. 

Να δυναμώσει η συμμαχία με τους εργαζομένους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, να υπάρξει κοινή πάλη για την ανατροπή της  πολιτικής που επιβάλει η ΕΕ και υλοποιούν οι κάθε είδους Κυβερνήσεις, πολιτική που οδηγεί μαζικά σε λουκέτα και εξαθλίωση χιλιάδες συναδέλφους