Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Εκλογές στην Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η. στις 12 Φεβρουαρίου

Πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστικη  συνέλευση των αντιπρόσωπων της ΟΕΒΕΝΗ, του δευτεροβαθμίου συνδικαλιστικού φορά των ΕΒΕ Ηρακλείου η όποια εξέλεξε εφορευτική επιτροπή για την διενέργεια εκλογών και την ανανέωση της θητείας του ΔΣ της Ομοσπονδίας. Με την παρέμβαση του εκπροσώπου της ΠΑΣΕΒΕ, προερχόμενου από τα ΤΑΞΙ Ηρακλείου άνοιξε ουσιαστικα η συζήτηση μετά από μια σύντομη εισηγητική ομιλία του απερχόμενου πρόεδρου της προηγούμενης διοίκησης η όποια  δεν έθιγε στην ουσία τους τα προβλήματα, ούτε έβαζε πλαίσιο πάλης.

Οι παρευρισκόμενοι αντιπρόσωποι επικρότησαν την γενική τοποθέτηση του εκπροσώπου της  ΠΑΣΕΒΕ και υιοθέτησαν με συντριπτική πλειοψηφία το πλαίσιο πάλης με τη μορφή ψηφίσματος που κατέθεσε ο αντιπρόσωπος, των δυνάμεων της ΠΑΣΕΒΕ, εκλεγμένος από το κλαδικό σωμάτειο ΤΑΞΙ Ηράκλειου

Στην συνέλευση εκφράστηκε από αρκετούς αντιπροσώπους η δυσαρέσκεια τους προς την απερχόμενη διοίκηση η όποια περιορίστηκε σε ολη την διάρκεια της θητείας της σε επιστολές και υπομνήματα χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα για την οργάνωση των αγώνων των ΕΒΕ ενάντια στην πολιτική ξεκληρίσματος τους από την κυβερνητική πολιτική. Όπως τόνισε ο βασικός ομιλητής εκ μέρος των δυνάμεων της ΠΑΣΕΒΕ:

 “Ο καιρός των επιστολών, των συσκέψεων και των αιτημάτων, τύπου "σας παρακαλούμε κτλ.", πέρασε χωρίς γυρισμό.  Άλλος δρόμος από το να μαζικοποιήσουμε τα σωματεία μας και να πάρουμε αποφάσεις για το τι μέλη γενέσθαι, δεν υπάρχει........ Η ίδια η ΓΣΕΒΕΕ είδαμε ότι καθόταν στο ίδιο τραπέζι, σαν κοινωνικός εταίρος, εκεί όπου παίρνονταν οι αποφάσεις για την εξαθλίωση και φτωχοποίηση μας.

Ο χαρακτήρας της Ομοσπονδίας μας θα πρέπει να είναι αγωνιστικός, διεκδικητικός  στην κατεύθυνση που θα αντιπαλεύει την πολιτική που μας αφανίζει, θα κινητοποιεί τους συναδέλφους σ’ όποιον κλάδο κι αν ανήκουν, που η υπόθεση του αγώνα ενός κλάδου θα είναι υπόθεση όλων, .... θα παλεύει μαζί με το λαϊκό κίνημα για ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης  που στο επίκεντρο του  θα έχει τον άνθρωπο και όχι τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων και μιας χούφτας ανθρώπων.

Μόνο έτσι και αφήνοντας πίσω όσους θέλουν να πηγαίνουν με τα νερά της κάθε φορά κυβερνητικής πολιτικής μπορούμε να αντιπαλέψουμε τα σχέδια εξόντωσης μας.".

ο Συμεών Ερμειδης, εκλεγμένος από τα ΤΑΞΙ με το ψηφοδέλτιο που στήριξαν στις πρόσφατες εκλογές οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ στο σωματείο, τόνισε την ανάγκη η Ομοσπονδία να αποκτήσει αγωνιστικό προσανατολισμό με την αλλαγή συσχετισμών και στα πρωτοβάθμια σωματεία, την αποφασιστική καταδίκη του κυβερνητικού συνδικαλισμού και την αποφασιστική ενίσχυση του αντιμονοπωλιακού πόλου συσπείρωσης στους αυτοαπασχολούμενους.

«Είναι ώρα του ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ. Να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας. Κανείς μονός του. Μέσα από τους μαζικούς μας φορείς, τα πρωτοβάθμια σωματεία μας, μαζί με τους εργαζόμενους,  να οργανώσουμε την αντίσταση μας.» τόνισε χαρακτηριστικά,

Οι παρευρισκόμενοι αντιπρόσωποι ψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία το ψήφισμα που προτάθηκε από τον εκπρόσωπο της ΠΑΣΕΒΕ το οποίο έγινε και απόφαση της ΓΣ της Ομοσπονδίας.



Η Επιτροπή Αγώνα ΤΑΞΙ της ΠΑΣΕΒΕ θα στηρίξει στις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στην Ομοσπονδία  και εκπροσώπων για την ΓΣΕΕΒΕ το ψηφοδέλτιο της

Αγωνιστικής Συσπείρωσης ΕΒΕ Ηρακλείου και καλεί τους αντιπροσώπους με την ψήφο τους στις εκλογές που θα διεξαχθουν στις 12 Φεβρουαρίου να το ενισχύσουν, να συμβάλουν ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ευρύτερες αλλαγές προς αγωνιστική, αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση στο συνδικαλιστικό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ του Ηρακλείου.


 Το ψήφισμα που έγινε δεκτό και ψηφίστηκε απο τη Γενική Συνέλευση της ΟΕΒΕΝΗ είναι το εξής: 



ΨΗΦΙΣΜΑ  ΓΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ  ΟΕΒΕΝΗ

Εμείς οι αντιπρόσωποι στην ΓΣ της ΟΕΒΕΝΗ, που πραγματοποιείται σήμερα 5/2/2014, εκλεγμένοι από τα πρωτοβάθμια σωματείο που ανήκουν στην δύναμη της, εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην πολιτική της Κυβέρνησης και της ΕΕ που μας εξοντώνει μαζικά, που φέρνει σε μας χιλιάδες  λουκέτα και την ανεργία στους εργαζόμενους.
Καταδικάζουμε την έξω από κάθε λογική φορομπηχτική τακτική που μας στέλνει κυριολεκτικά στα πρόθυρα χρεοκοπίας όταν ταυτόχρονα ο τζίρος μας έχει εξανεμιστεί, όταν οι περισσότεροι από μας είμαστε υπερχρεωμένοι σε τράπεζες, εφορία, ΟΑΕΕ.
Καταδικάζουμε τις άγριες περικοπές στην υγεία, την παιδεία, την πρόνοια που έχουν δημιουργήσει εκατομμύρια ανασφάλιστους, που μετατρέπουν αυτά τα κοινωνικά αγαθά σε εμπορεύματα.
Με απόφαση της σημερινής Γενικής μας συνέλευσης απαιτούμε:


  •  Αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ οικογενειακό στα 40.000 ευρώ και 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Αναδρομική κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης μέχρι αυτό το ύψος εισοδήματος.
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
  • Κατάργηση των έμμεσων φόρων ΦΠΑ και ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης, υγείας, και στα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας.
  • Κατάργηση του ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, που αφορά στην κύρια και στην πρώτη εξοχική κατοικία. (Χαράτσι ΔΕΗ)
  • Αναγνώριση των λογιστικών βιβλίων ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος κατάργηση κάθε είδους αντικειμενικών κριτηρίων και «περαίωσης».
  •  Μείωση των δημοτικών φόρων και τελών για τις μικροεπιχειρήσεις.
  • Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ που αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους.
  •  Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας άσχετα με τα χρέη στον ΟΑΕΕ.
  • Άμεση και χωρίς προϋποθέσεις εξυπηρέτηση επειγόντων προβλημάτων υγείας.
  • Απαγόρευση της κατάσχεσης πρώτης κατοικίας, για χρέη στο δημόσιο, τις τράπεζες και τους ιδιώτες για τους αυτοαπασχολούμενους που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους και βρίσκονται στην ανεργία.
  • Αναστολή των κατασχέσεων κάθε είδους, επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων κλπ,  για τους αυτοαπασχολούμενους που εξακολουθούν να διατηρούν τις επιχειρήσεις τους, όσο διαρκεί η οικονομική κρίση.
  • Μακρόχρονη διευθέτηση των χρεών χωρίς προσαυξήσεις και τόκους, με κριτήρια το οικογενειακό εισόδημα και τις πραγματικές δυνατότητες αποπληρωμής.
  • Απαλλαγή των αυτοαπασχολούμενων από μέρος ή και το σύνολο των χρεών όταν πιστοποιηθεί η μερική ή και πλήρης αδυναμία αποπληρωμής τους, αντίστοιχα


Εκφράζουμε  επίσης την συμπαράσταση μας στους αγρότες που είναι αυτές τις ημέρες στους δρόμους υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα τους να μείνουν στη γη τους και να μην ξεκληριστούν.

Αυτή η πολιτική που μας εξοντώνει και μας φτωχοποιεί να ανατραπεί από όπου και να προέρχεται.

                                                        Ηράκλειο 5 Φεβρουαρίου 2014

 Ψήφισμα της Γεν.Συνέλευσης της ΟΕΒΕΝΗ