Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΗΝΥΜΑ της Επιτροπής Αγώνα ΤΑΞΙ Ηρακλείου προς τους ΠΟΛΙΤΕΣ



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Προς τους πολίτες...

      Σας ζητάμε ειλικρινά συγνώμη, για την όποια ταλαιπωρία, σας προκαλεί, ο δίκαιος απεργιακός αγώνας μας. Ο κλάδος των ΤΑΞΙ, δέχεται επίθεση απο την κυβέρνηση, τον υπουργό και τα μονοπωλιακά συμφέροντα που εξυπηρετούν.

      Σε όποια χώρα, εφάρμοσαν αυτό το μοντέλο του ΤΑΞΙ που "οραματίζεται" η κυβέρνηση, έφερε την εξαθλίωση του μικρού - ελεύθερου επαγγελματία ταξιτζή, τη κακή ποιότητα υπηρεσιών και τη δημιουργία μονοπωλίων απο τις μεγάλες εταιρείες που μπήκαν στο χώρο.

      Δεν έχουν σκοπό να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες του ΤΑΞΙ για το καλό του πελάτη. Αν το ήθελαν αυτό θα έπαιρναν τα κατάλληλα μέτρα και θα έκαναν τους απαραίτητους ελέγχους που απαιτούνται, που και τόσο πολύ ζητάει ο κλάδος μας.

      Όμως άλλο "απελευθέρωση" και άλλο "κανονισμός λειτουργίας". Η λεγόμενη απελευθέρωση των επαγγελμάτων δεν γίνεται για τον απλό λαό, αλλά γίνεται για να ανοίξει ο δρόμος για να μπούν σε όλα τα επαγγέλματα οι μεγάλες εταιρείες, που έχοντας τεράστια κεφάλαια είναι αδύνατο να μπορεί κανείς ατομικά ή συλλογικά να τις ανταγωνιστεί. Το ίδιο συμβαίνει και με το επάγγελμα του ταξιτζή.

      Ο αγώνας, λοιπόν, είναι κοινός, και η συμμαχία μας έχει σκοπό την αποτροπή και ανατροπή αυτών των πολιτικών. Ας σταματήσουμε επιτέλους να εμπιστευόμαστε τις πολιτικές που μας κόβουν τους μισθούς, αυξάνουν συνεχώς τους φόρους για τους μικρούς, ακριβαίνουν τη ζωή μας, μας εξαθλιώνουν και τελικά καταστρέφουν την κοινωνία.

      Για την κοινωνία, την οικογένεια μας και τη ζωή μας οφείλουμε εμείς να παλέψουμε. Δεν έχουμε χρόνο άλλο για αναμονή. Ας συμμαχήσουμε λοιπόν στο κοινό αγώνα ενάντια σ' αυτές τις πολιτικές.