Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΗΝΥΜΑ της Επιτροπής Αγώνα ΤΑΞΙ Ηρακλείου προς τους συναδέλφους ταξιτζήδες

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ

Ο πόλεμος που δέχεται ο κλάδος μας απο την κυβέρνηση, έχει σκοπό την εξαθλίωση και την απομάκρυνση του αυτοαπασχολούμενου οδηγού απο το επάγγελμα του ΤΑΞΙ.

Η κυβέρνηση τάζει απελευθέρωση σε οδηγούς και ανέργους, μοιράζοντας φτώχεια σε όλους, με στόχο την εξαθλίωση όλων προς όφελος των μεγάλων εταιρειών και ομίλων που θέλουν να αλώσουν το επάγγελμα του ΤΑΞΙ.

ΘΕΣΗ της επιτροπής αγώνα ΤΑΞΙ Ηρακλείου είναι ότι καμία "Απελευθέρωση" σε οποιοδήποτε επάγγελμα δεν γίνεται για το συμφέρον του μικρο-μεσαίου ελεύθερου επαγγελματία και του καταναλωτή-πελάτη, αλλά γίνεται μονάχα για το συμφέρον των μεγάλων εταιρειών και των μονοπωλείων. Έτσι και στο επάγγελμα μας, η "απελευθέρωση" που συμφώνησε και απέκρυψε, η συνδικαλιστική μας ηγεσία μαζί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τα άλλα "δεκανίκια" κόμματα που υποστηρίζουν την απελευθέρωση, έχει σκοπό να οδηγήσει το κλάδο των ΤΑΞΙ στις μεγάλες εταιρείες και στα καρτέλ, και τους αυτοαπασχολούμενους οδηγούς, σε πολύ χαμηλότερα μεροκάματα και τελικά στην απομάκρυνση τους απο το επάγγελμα.

ΣΤΟΧΟΣ της επιτροπής αγώνα ΤΑΞΙ Ηρακλείου είναι να ενώσουμε και να οργανώσουμε τους προδομένους και απογοητευμένους απο τις συνδικαλιστικές ηγεσίες ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ, στον αγώνα ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και των συμφερόντων που εξυπηρετεί.

ΣΚΟΠΟΣ της επιτροπής αγώνα ΤΑΞΙ Ηρακλείου είναι η υπεράσπιση της θέσης εργασίας του αυτοαπασχολούμενου ιδιοκτήτη ΤΑΞΙ και η απόκρουση της εισβολής του μεγάλου κεφαλαίου στο χώρο των ΤΑΞΙ.


Γι' αυτό ζητάμε:


  • Την άμεση κατάργηση του νόμου της λεγόμενης "απελευθέρωσης"
  • Να παραμείνει η άδεια του ΤΑΞΙ στα φυσικά πρόσωπα και να είναι προσωπική. Όχι στις ανώνυμες εταιρείες.
  • Την ματαίωση των σχεδίων της κυβέρνησης και των μονοπωλίων που την εξουσιάζουν, για την ενοικίαση μετα  οδηγού καθώς και στην έκδοση 7θέσιων και 9θέσιων Δ.Χ. ΤΑΞΙ.
  • Να μην εκδοθεί καμία άδεια ΤΑΞΙ, ανεξέλεγκτα, και χωρίς πληθυσμιακά και γεωγραφικά κριτήρια. 
  • Τα ΤΑΞΙ να παραμείνουν στις έδρες του.
  • Το κόμιστρο να παραμείνει ενιαίο και σταθερό.


Η υπεράσπιση του επαγγέλματος μας, δεν μπορεί να πάρει καμία αναστολή, αλλά οφείλει να συνεχιστεί άμεσα και δυναμικά, έτσι όπως ξεκίνησε, αλλά με πιο προσεκτικά και σταθερά βήματα, με συγκεκριμένους στόχους και αυτη τη φορά υπό τον άμεσο και πλήρη έλεγχο των ίδιων των ταξιτζήδων

Συνάδελφε, η συμμετοχή σου, στην Επιτροπή Αγώνα ΤΑΞΙ Ηρακλείου είναι αναγκαία για την οργανωμένη συγκρότηση απεργιακού μετώπου που θα μπορέσει οργανωμένα και δυναμικά να ασκήσει πιέσεις στη κυβέρνηση και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες του κλάδου, για το καλό και την επιβίωση του επαγγέλματος μας