Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Απεργιακό Δελτίο Τύπου Επιτροπής Αγώνα ΤΑΞΙ Ηρακλείου

Η σημερινή ΑΠΕΡΓΙΑ είναι η ΑΡΧΗ

Με μαζική συμμετοχή και παλμό πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Ηράκλειο, στην οποία συμμετείχε και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ της ΠΑΣΕΒΕ με τους συναδέλφους να ΑΠΕΡΓΟΥΝ σήμερα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ.

Οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ ακόμα και σήμερα, απο νωρίς το πρωί βγήκαν στους δρόμους και στους χώρους δουλειάς προκειμένου να ενημερώσουν τους συναδέλφους για την σημερινή απεργία, να τους πείσουν να κατέβουν στους δρόμους και στις κινητοποιήσεις, και τελικά να καλύψουν οσο το δυνατόν το κενό της μη ενημέρωσης απο τις συνδικαλιστικές ηγεσίες....

.
Στη περίπτωση των ΤΑΞΙ στο Ηράκλειο, η διοίκηση του σωματείου δεν είχε φροντίσει τις προηγούμενες ημέρες, ούτε για σοβαρή ενημέρωση των συναδέλφων για τη στάση εργασίας που είχε κηρύξει, ούτε για περιφρούρηση στις πιάτσες, ούτε γενικότερα ανοίγοντας τη συζήτηση για διάλογο πάνω στα ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες, αφήνοντας τα ΡαδιοΤαξι λόγω των μεταξύ τους ανταγωνισμών, να σαμποτάρουν με τη στάση τους τις κινητοποιήσεις.. ... ......... 

Παρ' όλα αυτά αρκετοί συνάδελφοι, τα αψήφησαν όλα αυτά, και "έβαλαν χειρόφρενο" τη σημερινή ημέρα έστω ακολουθώντας τη 5ωρη στάση εργασίας που κήρυξε η διοίκηση του σωματείου, αλλά και αρκετοί συμμετείχαν στην 24ωρη απεργια που είχε κηρύξει το ΠΑΜΕ και η ΠΑΣΕΒΕ, αγνοώντας την αρνητική απόφαση της ηγεσίας της ομοσπονδίας μας (ΠΟΕΙΑΤΑ) για απεργία και κινητοποιήσεις τη σημερινή ημέρα.

Στην απεργιακή συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας, συμμετείχαν δεκάδες σωματεία και μαζικοί φορείς. Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου «Γαλάτεια Καζαντζάκη», η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αρχανών και Αστερουσίων, ο Σύλλογος Επαγγελματοβιοτεχνών Δήμου Φαιστού, Ομάδες Γυναικών των Ανατολικών Συνοικιών, Νότιων Συνοικιών, Μαλεβιζίου, Μοιρών της ΟΓΕ, ο Σύλλογος Γυναικών Αρχανών, οι Σύλλογοι Φοιτητών Ιατρικής και Μαθηματικού, οι Σύλλογοι Σπουδαστών ΣΤΕΦ και ΣΕΥΠ.



Ιδιαίτερο τόνο στη συγκέντρωση έδωσαν το μπλοκ της Σωματειακής Επιτροπής των εργαζομένων στην «Ανακύκλωση», που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις εδώ και 10 μέρες και οι σπουδαστές των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Νίκος Κωνσταντάκης, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η σημερινή απεργία είναι η κορύφωση μιας σειράς κινητοποιήσεων. Δίνουμε μια πρώτη απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης, των μεγαλοεργοδοτών, της ΕΕ. Ταυτόχρονα η σημερινή απεργία ανοίγει την αυλαία για τις επόμενες μάχες που θα δοθούν για κάθε μικρό ή μεγάλο ζήτημα. Με πίστη στη δύναμη της εργατικής τάξης, στον οργανωμένο, ταξικά προσανατολισμένο αγώνα, δίνουμε την απάντησή μας.

Έτσι όπως τη δίνουν οι συνάδελφοί μας στο εργοστάσιο της "Ανακύκλωσης" 3,5 χρόνια τώρα, μέσα και έξω από το εργοστάσιο, όποτε χρειάζεται, με κάθε μορφή ταξικής πάλης, μέσα από το σωματείο τους, στέλνουν μήνυμα αντίστασης και αισιοδοξίας σε όλη την εργατική τάξη της χώρας.

Μετά το τέλος της κινητοποίησης, οι ταξικές δυνάμεις, απηύθυναν κάλεσμα στην συναυλία αλληλεγγύης στην πύλη του εργοστασίου της «Γενικής Ανακύκλωσης»

Η σημερινή απεργία είναι η αρχή! 

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους συλλόγους της νεολαίας, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των γυναικών, των συνταξιούχων, τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, σε συνέχεια της αγωνιστικής δράσης και κλιμάκωση της απάντησής μας!  

  Σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε εργοστάσιο και τόπο εργασίας να δοθεί η μάχη της ενημέρωσης για το αντιασφαλιστικό έκτρωμα που είναι στα σκαριά, να πολλαπλασιαστούν οι συζητήσεις και να δυναμώσουν οι συλλογικές διαδικασίες. 


Να προετοιμάσουμε γερά το επόμενο βήμα αγωνιστικής κλιμάκωσης, να απαντήσουμε με νέα γενική απεργία ενάντια στην επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση, στα δικαιώματά μας, στη ζωή μας.



Όλοι στους δρόμους, όλοι στον αγώνα!

Ανάπτυξη για το λαό και όχι για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Να πάρουμε τη ζωή και το μέλλον στα χέρια μας. 

Να αρνηθούμε το καθεστώς σύγχρονης σκλαβιάς που μας προετοιμάζουν!».