Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΡΑ.....ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
epitropiTAXI.blogspot.com

______________________________________ 


Συνάδελφε ταξιτζή

Η κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου των τριών συνεταίρων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ με τα μέτρα που υλοποιούν και συνεχίζουν να παίρνουν επιδεινώνουν συνεχώς τη ζωή μας. Το μεροκάματο πλέον δεν βγαίνει ενώ μας πνίγουν τα χρέη στις τράπεζες, στον ΟΑΕΕ, στις ασφάλειες, στα συνεργεία. Με τα νέα μέτρα που παίρνουν επιδεινώνουν την ήδη άσχημη οικονομική κατάσταση των εργαζομένων και οδηγούν τη μεγάλη πλειοψηφία από εμάς στην εξαθλίωση και την ανεργία, καθώς το μεροκάματό μας συνδέεται με αυτούς.

Η εξέλιξη αυτή δεν είναι τυχαία. Η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει και το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου έχει στόχο τη κρίση να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι και οι γυναίκες, η μεγάλη δηλαδή πλειοψηφία του λαού, έτσι ώστε τα μονοπώλια να βγουν από την κρίση με τις λιγότερες απώλειες. Και όχι μόνο αυτό αλλά διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις το μεγάλο κεφάλαιο να επενδύσει μετά την κρίση με πολύ μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους. Εκεί εντάσσεται για παράδειγμα, και η πρεμούρα που έχουν για την απελευθέρωση του ταξί αλλά και των μεταφορών γενικότερα.

Στόχος τους είναι χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι ταξιτζήδες να φύγουν από τη μέση έτσι ώστε να διαμορφωθεί χώρος να επενδύσουν τα μεγάλα μονοπώλια του τουρισμού και των μεταφορών στη χώρα μας.

Καρφάκι δεν τους καίγεται για τον ταξιτζή και τον αγώνα επιβίωσης που κάνει καθημερινά. Την ίδια ώρα που μειώνουν τη φορολογία των επιχειρηματικών ομίλων αυξάνουν τη φορολογία στους αυτοαπασχολούμενους, με νέα χαράτσια, με νέα αντικειμενικά κριτήρια με τεκμήρια διαβίωσης κ.ά. Δεν τους ενδιαφέρουν οι επιπτώσεις από την οικονομική κρίση η πτώση του τζίρου η αναδουλειά που μας έφεραν στα όρια της χρεοκοπίας. Τους ενδιαφέρει να δοθούν τα λεγόμενα φιλέτα σε ορισμένες μεγάλες εταιρίες, ενώ οι υπόλοιποι θα κυνηγάμε την κούρσα με το τουφέκι.


Συνάδελφε ταξιτζή

Τώρα είναι η ώρα να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα με βάση την πείρα σου και τον αγώνα που έδωσες τον τελευταίο χρόνο. Δες ότι πίσω από τους ασταμάτητους εκβιασμούς για να μην χρεοκοπήσει η χώρα, τα μνημόνια και τις δόσεις, στοχεύουν στη δική μας χρεοκοπία.
Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ πριν, και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ τώρα υλοποιούν ένα καλά επεξεργασμένο σχέδιο για την καταστροφή μας. Πλέον είναι καθαρό ότι ακόμα και αυτοί που μας χτύπαγαν φιλικά την πλάτη ποτέ δεν ήταν μαζί μας. Ήταν πάντα απέναντι. Η ΝΔ και το ΛΑΟΣ μαζί με το ΠΑΣΟΚ βάζουν ταφόπλακα στα δικαιώματά μας. Είναι στάχτη στα μάτια οι υποτιθέμενες διαφοροποιήσεις τους (Ραγκούσης, Βορίδης, και όποιον άλλο βάλουν…). Από κοινού έχουν αναλάβει και συμφωνήσει να υλοποιήσουν το ίδιο πράγμα: λίγες μεγάλες εταιρίες, καρπώνονται τα κέρδη, οι πολλοί αυτοαπασχολούμενοι στα αζήτητα.Από κοντά και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΣΑΤΑ και ΠΟΕΙΑΤΑ, βάζουν πλάτη για να περάσουν τα μέτρα. Γι’ αυτό σπέρνουν το εφησυχασμό, ρίχνουν στάχτη στα μάτια χιλιάδων ταξιτζήδων ότι τάχα είναι προς όφελός τους το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση. Γι’ αυτό τρέχουν σε στημένους διαλόγους πριν με τον Ρέππα μετά με τον Ραγκούση,τον Βορίδη και όποιον άλλο βάλουν...  Ισχυρίζονται ότι προσπαθούν να σώσουν ότι μπορούν. Μας εξαπατούν, θέλουν να μας αποκοιμίσουν. Ξέρουν ότι τα κόμματά τους, έχουν ως κατεύθυνση την συγκεκριμένη πολιτική. Το γνωρίζουν, το στηρίζουν.
Αρνούνται πεισματικά να προχωρήσουν αγωνιστικά, κωλυσιεργούν δεν δίνουν συνέχεια στις κινητοποιήσεις του κλάδου. Αντίθετα απομονώνουν τους ταξιτζήδες από τη συμμαχία και με άλλα στρώματα εργαζομένων ή αυτοαπασχολούμενων που πλήττονται από αυτή τη πολιτική. Αυτοί έχουν αναλάβει να περπατήσει στη πράξη το «διαίρει και βασίλευε». Ακόμα και στους διαλόγους αυτούς βάζουν μόνο το ζήτημα της απελευθέρωσης. Δεν τους ενδιαφέρει η αναδουλειά, τα χρέη, η σύνδεση του ταμείου με το ΚΤΕΟ, η αύξηση της τιμής του πετρελαίου, οι πιάτσες, το κυνηγητό της τροχαίας και της αστυνομίας. Είναι μακριά από τα προβλήματα των ταξιτζήδων.

Το ίδιο και οι οπορτουνιστές του κλάδου. Εξαντλούν την αγωνιστικότητά τους γύρω από το ΣΑΤΑ. Σπέρνουν αυταπάτες δηλώνουν ριζοσπάστες αλλά παντού είναι αγκαλιά με τους συμβιβασμένους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Η τακτική αυτή δεν είναι δική τους πατέντα. Το ίδιο ακριβώς κάνουν και σε κάθε άλλο σωματείο που δραστηριοποιούνται αντίστοιχες δυνάμεις.

Όλοι αυτοί ένα πράγμα φοβούνται
το οργανωμένο αγωνιστικό - διεκδικητικό κίνημα.

Συνάδελφε ταξιτζή κάνε τους φόβους όλων αυτών πραγματικότητα. Συσπειρώσου γύρω από τις επιτροπές αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ. Βγες στο δρόμο όχι μόνο για το μεροκάματο αλλά και για να αγωνιστείς. Εχεις πείρα. Τριάντα μέρες απεργίας δεν είναι λίγες. Χωρίς τον αγώνα αυτό τα πράγματα θα ήταν χειρότερα, έβαλες εμπόδια να προχωρήσουν γρήγορα τα μέτρα ιδιαίτερα αυτό της απελευθέρωσης, τους δυσκόλεψες τα σχέδια, τους φόβισες.

Αυτός είναι ο δρόμος και είναι μονόδρομος.

Συσπείρωση με την ΠΑΣΕΒΕ, στήριξη των αγωνιστικών δυνάμεων. Να γυρίσεις την πλάτη στους ανθρώπους των εταιριών και των αστικών κομμάτων που σου τσακίζουν τη ζωή, να πάρεις τη θέση σου δίπλα στους φυσικούς σου σύμμαχους, τους εργαζόμενους ενάντια στο κοινό μαύρο μέτωπο των κυβερνήσεων της πλουτοκρατίας, τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και τον οπορτουνισμό που σπέρνει αυταπάτες.