Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ προς τη ΔΙΟΙΚΗΣΗ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

                Καθημερινά, ο αγώνας για το μεροκάματο γίνεται ολοένα και δυσκολότερος. Συνεχώς βάζουν νέες αυξήσεις στα πάγια λειτουργικά έξοδα του επαγγέλματος μας. Το μεροκάματο μέρα με τη μέρα γίνεται και μικρότερο, λόγο της αφαίμαξης του λαϊκού εισοδήματος από την κυβέρνηση και τις πολιτικές της, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε οι περισσότεροι συνάδελφοι, να καλύψουμε ούτε λειτουργικές αλλά ούτε και τις αναγκαίες οικογενειακές δαπάνες.

                Παρ’ όλα αυτά και ενώ το κράτος, η κυβέρνηση της τρόϊκας (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) γνωρίζουν σε τι τραγική κατάσταση έχουν φέρει την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τη φτωχολογιά, δεν διστάζουν να βάζουν και νέα φορολογικά μέτρα και νέα χαράτσια.

                Αυτό δεν μπορεί άλλο να συνεχιστεί καθώς πολλοί συνάδελφοι αδυνατούν να πληρώσουν τα χαράτσια (όπως το χαράτσι της ΔΕΗ), με συνέπεια να κινδυνεύουν να κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα στις οικογένειες τους αλλά και να μην έχουν ούτε ασφάλιση (εργατική και υγείας) επειδή αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές του ΟΑΕΕ.

                Επίσης με την ανασφάλεια και τη σύγχιση που επικρατεί στο θέμα της «απελευθέρωσης» του επαγγέλματος μας και τους διάφορους όρους που βάζουν ή δεν βάζουν οι διάφοροι υπουργοί, οφείλεται να ενημέρωσεται τους συναδέλφους για τις όποιες πληροφορίες γνωρίζεται  για το θέμα της απελευθέρωσης ώστε να προετοιμαστεί πιο οργανωμένα ο κλάδος για τις όποιες αντιδράσεις ανάλογα με τις εξελίξεις.

                Η λειτουργία των Ρ/Δ,  τα σχέδια καθώς και ο ανταγωνισμός τους, θα πρέπει να συζητηθούν ευρύτερα, σε επίπεδο σωματείου, διότι, μονομερώς οι αποφάσεις των Ρ/Δ υπάρχει κίνδυνος να οδηγήσουν το κλάδο ένα βήμα μπροστά στην απελευθέρωση του, κάτι που μαχόμαστε να αποτρέψουμε.

                Γι’ αυτό το λόγο, ζητάμε, από τη διοίκηση του Σωματείου μας, άμεσα, να προκαλέσει γενική Συνέλευση των μελών του Σωματείου με προτεινόμενα θέματα που αναφέρουμε παρακάτω:


  1. Ενημέρωση και πληροφορίες, από τους αντιπροσώπους της Ομοσπονδίας και την διοίκηση, προς τα μέλη του Σωματείου, για τις εξελίξεις όσον αφορά τα σχέδια απελευθέρωσης του επαγγέλματος μας από την κυβέρνηση.

  1. Λειτουργία των Ρ/Δ και περιπτώσεις αθέμιτου ή ανήθικου ανταγωνισμού και αποφάσεις μέσα από τη γενική συνέλευση.

  1. Εισφορες ΟΑΕΕ. Το Σωματείο να προκαλέσει οργανωτικές διαδικασίες καταγραφής των συναδέλφων που έχουν οφειλές προς τον ΟΑΕΕ , να συζητηθεί το θέμα των αντιδράσεων και των κινητοποιήσεων που πρέπει να οργανωθούν για την διεκδίκηση αιτημάτων που θα αποφασίσουμε στη γενική Συνέλευση.

  1. Φορολογία εισοδήματος, τέλος επιτηδεύματος. Αφορολόγητο στα 5000 ευρώ, σχέδια αντικειμενικής φορολόγησης και αδυναμία πληρωμής όλων αυτών των φόρων και χαρατσιών από τους συναδέλφους και οργάνωση των αντιδράσεων και των διεκδικήσεων από το σωματείο και τη γενική συνέλευση.