Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

Ανακοίνωση ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ανακοίνωση

Η Αγωνιστική Συνεργασία Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Ηρακλείου εκφράζει την ΑΝΤΙΘΕΣΗ της στα σχέδια της διοίκησης του Συλλόγου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Ηρακλείου για απόσχιση απο την Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ) και τη πρόθεση της για δημιουργία μιας Τοπικής Ομοσπονδίας Νήσων και Κρήτης

Λέμε ξεκάθαρα ότι δεν θα συμμετέχουμε, στα πολιτικά παιχνίδια της μίας ή της άλλης πλευράς.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους συναδέλφους μας, ότι η Αγωνιστική Συνεργασία Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Ηρακλείου και η Επιτροπή Αγώνα ΤΑΞΙ Ηρακλείου της ΠΑΣΕΒΕ που μας στηρίζει, παλεύαμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε προκειμένου να αλλάξουμε τους αρνητικούς συσχετισμούς στο Σύλλογο και στην Ομοσπονδία μας (ΠΟΕΙΑΤΑ), προκειμένου να δυναμώσουμε την αντιμονοπωλιακή φωνή στην Ομοσπονδία και να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματα που είναι προς το συμφέρον του αυτοαπασχολούμενου ταξιτζή.

Οι επιτροπές αγώνα ΤΑΞΙ της ΠΑΣΕΒΕ πρωτοστατήσαμε στις μεγάλες απεργίες ενάντια στο προσχέδιο του Ραγκούση καθώς και στους σχεδιασμούς των κομμάτων εξουσίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και των διαφόρων επιχειρηματικών συμφερόντων για την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος του ΤΑΞΙ.

Απο την αρχή προειδοποιούσαμε τους συναδέλφους μας, για τους ασκούς του Αιόλου που ανοίγονταν με την απελευθέρωση του επαγγέλματος, με το Ν.4070 που άνοιγε το επάγγελμα, με το νόμο Ν.4093, Ν. 4199, Ν.4254 και τους υπόλοιπους νόμους που δίνουν την δυνατότητα στη κάθε πολυεθνική εταιρεία και στο κάθε τυχοδιώκτη επιχειρηματία να διεισδύσει στο επάγγελμα μας. Συγκρουστήκαμε με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΠΟΕΙΑΤΑ προκειμένου να μην περάσουν αυτοί οι καταστροφικοί νόμοι.

Ωστόσο η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕΙΑΤΑ, καθησύχαζε τους συναδέλφους ότι όλα ήταν υπο έλεγχο όπως κάνει και τώρα, και φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση, που αδυνατούμε να πάμε μεροκάματο στις οικογένειες μας, με τα χρέη απο εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία και την αναδουλειά να μας πνίγουν.... και για τις πολυεθνικές, τα τουριστικά γραφεία, τους ξενοδόχους και το κάθε "τυχοδιώκτη" να έχουν ανοίξει οι πόρτες για την άλωση του μεταφορικού έργου του ΤΑΞΙ.

Όμως τη συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕΙΑΤΑ στηρίζανε διαχρονικά οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του συλλόγου ΤΑΞΙ Ηρακλείου όπως και η τωρινή.....

δηλαδή τι άλλαξε ξαφνικά....

Τι διαφορετικό λέγανε τόσα χρόνια μεταξύ τους ή λένε και σήμερα, αυτοί που τώρα δήθεν έρχονται σε σύγκρουση;

Λέγανε ακριβώς τα ίδια....... Έσπερναν τη μοιρολατρία, την ηττοπάθεια.... μας οδηγούσαν μακριά απο την αντίδραση και τη συμμαχία με τους άλλους κλάδους για να αντισταθούμε στην απελευθέρωση του επαγγέλματος, στα μνημόνια, και στη καταστροφή που οδηγείτε η κοινωνία μας σήμερα.

Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους ότι αυτοί που δήθεν τώρα έρχονται σε σύγκρουση, ήταν αυτοί που έδιναν διαχρονικά την απλόχερη στήριξη στη τωρινή συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕΙΑΤΑ με τη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια της ΔΑΚΜΕ στα ΤΑΞΙ. Αυτούς που σήμερα δήθεν αλληλοκατηγορούνται…..

Σε πολιτικά παιχνίδια της μιας ή της άλλης πλευράς εμείς δεν συμμετέχουμε.....

Και τότε και τώρα, και στις επόμενες εκλογές στην ΠΟΕΙΑΤΑ, θα προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στην Πανελλήνια Ομοσπονδία ΤΑΞΙ, υπέρ των αγωνιστικών δυνάμεων της ΠΑΣΕΒΕ, που πάντα ήταν, είναι και θα είναι κοντά στο κάθε αυτοαπασχολούμενο συνάδελφο.

Ωστόσο αν νομίζετε ότι η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕΙΑΤΑ δεν σας εκφράζει πια και δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ΤΑΞΙ, τότε θα το πούμε απλά: "ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα"

Οπως η Αγωνιστική Συνεργασία Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Ηρακλείου συμμετείχε και στήριξε με τους αντιπροσώπους της τα ψηφοδέλτια της Ενωτικής Προοδευτικής Συνεργασίας στις προηγούμενες εκλογές της ΠΟΕΙΑΤΑ, προκειμένου να βοηθήσει τις αγωνιστικές δυνάμεις να αλλάξουν οι συσχετισμοί στην Ομοσπονδία μας, έτσι μπορείτε να πράξετε και εσείς στις επόμενες εκλογές της ΠΟΕΙΑΤΑ που είναι στο τέλος του χρόνου.

Όμως μακριά απο τους ταξιτζήδες του Ηρακλείου, διασπαστικές κινήσεις και αποφάσεις. Μας βρίσκουν απόλυτα αντίθετους. Είναι επικίνδυνοι δρόμοι για το συνδικαλιστικό κίνημα.

και προσοχή σε όλους….. αυτοί που διαχρονικά έχουν βάλει στο μάτι το επάγγελμα του ΤΑΞΙ και τους αυτοαπασχολούμενους ταξιτζήδες, μια χαρά θα τους βόλευε ένας κλάδος μοιρασμένος σε 2 ή και σε 3 και 4 ομοσπονδίες.

Μάρτιος 2017