Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ για τη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 29/6
Ιούνιος 2016

Συνάδελφε

Η ζωή μας γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, τα οικονομικά προβλήματα οξύνονται καθημερινά. Δεν μπορούμε να καθόμαστε άλλο με σταυρωμένα τα χέρια. 
 • Η αναδουλειά συνεχώς αυξάνεται 
 • Τα χρέη προς τον ΟΑΕΕ μας πνίγουν καθημερινά 
 •  Τα χρέη προς εφορία και τράπεζες συνεχώς διογκώνονται 
 •  Οι απειλές για κατασχέσεις των αυτοκινήτων και των σπιτιών μας οδηγούν στην ανεργία και στην ακραία φτώχεια. 
 •  Η υψηλή φορολογία, το αφορολόγητο στο μηδέν, το τέλος επιτηδεύματος, ο ΕΝΦΙΑ, το υψηλό ΦΠΑ και τα υπόλοιπα χαράτσια είναι θηλιά στο λαιμό μας 
 •  Η απελευθέρωση του επαγγέλματος μας καθημερινά οδηγεί στη συρρίκνωση της δουλειάς μας και στη μονοπώληση και συγκέντρωση του μεταφορικού μας έργου σε λίγα χέρια.
Η ηγεσία της  Ομοσπονδίας μας, δεν ενδιαφέρεται για την οργάνωση του αγώνα ενάντια σε αυτή τη κατάσταση, για τη διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής, αλλά αντίθετα με την αδιαφορία, τις αυταπάτες και το καθησυχασμό που συνεχώς προκαλεί, αποδυναμώνει ακόμα περισσότερο το συνδικαλιστικό κίνημα στα ΤΑΞΙ και βάζει πλάτες στη κυβέρνηση και την ΕΕ, για ακόμα χειρότερες μέρες.


Οι νόμοι της απελευθέρωσης που μας επέβαλε η ΕΕ μαζί με τις κυβερνήσεις, έγιναν αποδεκτοί από την ηγεσία του συνδικαλιστικού μας κινήματος μαζί με τους διάφορους κολαούζους της, προσπαθώντας να ρίξουν στάχτη στα μάτια των συναδέλφων για δήθεν καλή απελευθέρωση με κριτήρια κτλ., που όμως τώρα βλέπουμε τα τραγικά αποτελέσματα όπως προειδοποιούσαν από τότε οι αγωνιστικές δυνάμεις στις επιτροπές αγώνα ΤΑΞΙ της ΠΑΣΕΒΕ.

Συνάδελφε

Οι νόμοι της απελευθέρωσης δεν διορθώνονται, μοναδική λύση είναι ο αγώνας για  κατάργηση τους. Αποτέλεσμα τους, που βλέπουμε σήμερα, είναι η υποκλοπή του μεταφορικού μας έργου από τα «νόμιμα» minibus και Ι.Χ. μετά οδηγού αλλά και η γιγάντωση το «παράνομων» μεταφορών στη νέα ζούγκλα που δημιούργησαν οι νόμοι αυτοί, στο εργασιακό μας περιβάλλον. Η μεγαλύτερη αστυνόμευση και οι έλεγχοι χρειάζονται να αυξηθούν αλλά δεν θα δώσουν ουσιαστική λύση στο πρόβλημα μας, όταν δεν συνοδεύονται και με κατάργηση των νόμων της απελευθέρωσης και μιας πολιτικής που θα προστατεύει τον αυτοαπασχολούμενο ταξιτζή.

Συνάδελφε.

Οργανώνουμε τη πάλη μας, συσπειρωνόμαστε στη ΠΑΣΕΒΕ και διεκδικούμε:

 • Απαιτούμε την κατάργηση των νόμων της λεγόμενης απελευθέρωσης του επαγγέλματος του ΤΑΞΙ που οδηγεί στη μονοπώληση και συγκέντρωση του μεταφορικού μας έργου σε λίγα χέρια, γιγαντώνοντας επίσης την παράνομη μεταφορά από ξενοδόχους, γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων, τουριστικά γραφεία, μεμονωμένους ΙΧ οδηγούς. Απαιτούμε την αύξηση των ελέγχων και της αστυνόμευσης σε Ι.Χ., βανάκια (minibus), κ.α. που κάνουν παράνομες επιβατικές μεταφορές, στο χώρο του Αεροδρομίου, του Λιμανιού, των αρχαιολογικών χώρων και σε τουριστικές περιοχές. Η κατάσταση αυτή έχει φτάσει στο απροχώρητο. 
 •  Απαιτούμε άμεσα την εξεύρεση λύσης από τη μεριά της κυβέρνησης στο αδιέξοδο που έχει οδηγήσει τους επαγγελματίες οδηγούς ΤΑΞΙ, με τα ταξίμετρα-ταμειακές και απαιτούμε την επιδότηση της αλλαγής των πανάκριβων ταξιμέτρων-ταμειακών (περίπου κόστους 1500€) που έχει σκοπό να μας επιβάλει. 
 •  Απαιτούμε αφορολόγητο πετρέλαιο κίνησης για τους ταξιτζήδες και γενικότερα στους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες αυτοκινητιστές στο χώρο των μεταφορών, όπως παρέχεται απλόχερα στους εφοπλιστές και τις μεγάλες βιομηχανίες που έχουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κέρδη, σε αντίθεση με το σύνολο των συναδέλφων που καθημερινά οδηγείται στην καταστροφή. 
 •  Απαιτούμε με νομοθετική πρωτοβουλία από τη πλευρά της κυβέρνησης να σταματήσει κάθε δίωξη ενάντια στους συναδέλφους αυτοκινητιστές ΤΑΞΙ, για τη συμμετοχή τους στις απεργίες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα για την υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων μας.
 • ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ. Απαιτούμε άμεσα για τα εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα όπως και στη περίπτωση των αυτοαπασχολούμενων ιδιοκτητών οδηγών ΤΑΞΙ, να ισχύσουν οι μειώσεις φόρου που προβλέπονται για τα εισοδήματα από μισθούς και από συντάξεις. Θεωρούμε ότι εκτός του ότι θα δώσει μια μικρή ανάσα στους αυτοκινητιστές ΤΑΞΙ είναι και ένα μέτρο στοιχειώδους φορολογικής ισονομίας. 
 •  Απαιτούμε την κατάργηση της άδικης φορολογίας της κυβέρνησης για τα εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών από το 1ο ευρώ, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και την κατάργηση της προκαταβολής φόρου για το επόμενο έτος. 
 •  Απαιτούμε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Ανανέωση τώρα όλων των βιβλιάριων ασθενείας ανεξάρτητα των χρεών προς το ταμείο. 
 •  Απαιτούμε τη δραστική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΑΕΕ χωρίς όμως τη μείωση των παροχών σε σύνταξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.


ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΥΜΕ στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 9:00 με 12:00 που κήρυξε το σωματείο μας  και συμμετέχουμε στη ΠΟΡΕΙΑ - διέλευση με τα ΤΑΞΙ από το ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ προς το ΚΕΝΤΡΟ  της πόλης.

Να μη λείψει κανείς 
ΠΑΡΕ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ