Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα ΤΑΞΙ Ηρακλείου ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης



                                                   
                                                                                        28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι στο ΤΑΞΙ

Κυβέρνηση - ΕΕ συνεχίζουν τα αντιλαϊκά σχέδιά τους.
Για άλλη μια φορά, μας σερβίρουν ένα κομμάτι από την πίτα της λεγόμενης «απελευθέρωσης», για να την καταπιούμε πιο εύκολα, για να βγάλουν τελικά το αποτέλεσμα που επιδίωκε από την αρχή η Κυβέρνηση Παπανδρέου με τον Ραγκούση. Δεν διαφέρουν ούτως ή άλλως, αφού εξυπηρετούν τις πολυεθνικές και τις μεγάλες εταιρείες.

Με το νόμο της λεγόμενης απελευθέρωσης, (Ν.3919/11), άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου για το επάγγελμα μας και για τα υπόλοιπα επαγγέλματα άλλων κλάδων. Με τους νόμους Βορίδη – Χατζηδάκη άρχισε η εφαρμογή της απελευθέρωσης του ΤΑΞΙ και άνοιξε η πόρτα για την απελευθέρωση του μεταφορικού έργου, υπέρ του τουριστικού κεφαλαίου.  

Και ας μας έλεγαν κάποιοι (που όλοι γνωρίζουμε ποιοι είναι) ότι όλα καλά θα πάνε, όπως μας λένε και τώρα για να καθησυχάσουν τους συναδέλφους ενόψει των Δημοτικών-Περιφερειακών εκλογών και των ευρωεκλογών.

Όσα μέτρα αναγκάστηκαν να βάλουν στο συρτάρι κάτω από την πίεση των μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου, τώρα τα φέρνουν ένα – ένα, τα ψηφίζουν και τα εφαρμόζουν, καταστρέφοντας εμάς και τις οικογένειας μας.

Με τις ρυθμίσεις του νέου Νομοσχεδίου που έδωσαν στη δημοσιότητα το προηγούμενο διάστημα και θέλουν να περάσουν, αφαιρούν και τους τελευταίους περιορισμούς που υπήρχαν και δίνουν τη δυνατότητα σε όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις και στις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων να εισβάλουν στον κλάδο και να πάρουν όλο το κομμάτι της δουλειάς που μέχρι σήμερα ήταν στα χέρια των ταξιτζήδων.                              
         
Οι αγωνιστικές δυνάμεις του κλάδου που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ είχαμε από την αρχή τονίσει :        

Δεν υπάρχει καλή και κακή απελευθέρωση, η λεγόμενη «απελευθέρωση των επαγγελμάτων», μοναδικό στόχο έχει την μονοπώληση των κλάδων και τον εκτοπισμό των αυτοαπασχολούμενων.


Συνάδελφε, τώρα ξέρεις,                  
                                   
Η απελευθέρωση που προσφέρουν είναι  δώρο στο τουριστικό κεφάλαιο και τις εταιρείες RENT A CAR αφού αυτοί πρώτα τους τα προτείνουν, και οι κυβερνήσεις υπακούνε.

Όμως γίνεται και με τη σύμφωνη γνώμη, της συνδικαλιστικής ηγεσίας του κλάδου μας.

ΑΦΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ πανηγυρίζουν ότι έσωσαν τον κλάδο, το τελευταίο διάστημα το μόνο που κάνουν σε συνεργασία με την κυβέρνηση και διάφορους επιχειρηματίες είναι να κρατάνε τους συναδέλφους αιχμάλωτους σε αυταπάτες και συγχρόνως συζητάνε πώς ένα κομμάτι από αυτούς θα ωφεληθεί με την ένταξη τους στα επιχειρηματικά σχήματα που ετοιμάζονται σε βάρος της πλειοψηφίας των συναδέλφων.

Αδιαφορούν που η μεγάλη πλειοψηφία του κλάδου κινδυνεύει να μείνει χωρίς δουλειά ή να υποχρεωθεί εκβιαστικά να ενταχθεί στις ΑΕ με όρους φτηνού εργαζόμενου.

Σκορπάνε αυταπάτες, ιδιαίτερα στους συναδέλφους της περιφέρειας, ότι θα μπορέσουν να συστήσουν εταιρείες και να συνεχίσουν να δουλεύουν όπως πριν.

Κοροϊδεύουν ασύστολα τους συναδέλφους. Οι συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι που θα ξεγελαστούν και πιστέψουν ότι θα γίνουν επιχειρηματίες, πολύ γρήγορα θα προσγειωθούν ανώμαλα. Θα βρεθούν αντιμέτωποι με νέα αδιέξοδα και χρέη και θα κινδυνεύσουν να χάσουν τη δουλειά τους.

Η απελευθέρωση δεν έγινε για τους αυτοαπασχολούμενους.

Όσο συνεχίζεται η φιλομονοπωλιακή πολιτική τόσο θα δυσκολεύεται η ζωή των συναδέλφων, τόσο το μεροκάματο θα βγαίνει και πιο δύσκολα.

Μοναδική προοπτική και για τους αυτοαπασχολούμενους στα ΤΑΞΙ σε αντίθεση με τη φτώχεια και την εξαθλίωση που τους καταδικάζει το σημερινό σύστημα, είναι ο Αγώνας για άλλο δρόμο ανάπτυξης της κοινωνίας και της οικονομίας.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για ανοχή. Μη σε ξεγελάσουν πάλι, δεν θα κάνουν ούτε βήμα πίσω, από όσα απαιτεί η (Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μονοπώλια) = Τρόικα, αν δεν τους εμποδίσουμε εμείς. 

Το αποτέλεσμα της λεγόμενης απελευθέρωσης, θα είναι χιλιάδες άνεργοι, ανασφάλιστοι και καταχρεωμένοι ταξιτζήδες.     

Για την Ε.Ε. και την κυβέρνηση και όσους ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ το ευρωπαϊκό οικοδόμημα είσαι «ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ». Όλοι αυτοί υπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα στο εμπόριο, στη μεταφορά, στις κατασκευές, στον τουρισμό. Θέλουν να κόψουν την πίτα σε λιγότερους, προκειμένου να θωρακίσουν την κερδοφορία τους. Γι’ αυτό μας τσακίζουν με τη φορολογία με 26%, γι’ αυτό μειώνουν τις συντάξεις και μας αφήνουν ανασφάλιστους και καταχρεωμένους στον ΟΑΕΕ, γι’ αυτό διαλύουν την δημόσια υγεία και παιδεία.

Το σωματείο μας θα πρέπει άμεσα να πάρει μέτρα ενημέρωσης των συναδέλφων. Να οργανώνει με το καλύτερο τρόπο κινητοποιήσεις για την διεκδίκηση της κατάργησης των μέτρων που έχουν ως σκοπό να δώσουν το καλύτερο κομμάτι της δουλειάς μας στους μεγαλοξενοδόχους, τις μεγάλες εταιρείες και τα μονοπώλια. Αυτή είναι η «ανάπτυξη» που μας ετοιμάζουν.

Η Επιτροπή Αγώνα ΤΑΞΙ Ηρακλείου της ΠΑΣΕΒΕ συμμετέχει στις κινητοποιήσεις μαζί με τις άλλες επιτροπές Αγώνα ΤΑΞΙ της χώρας, την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 και ώρα 13:00 στην Ομόνοια ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.  

ΤΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ.

ΤΩΡΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ.