Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι στο ΤΑΞΙ και στα ΦΔΧ,
Οι εξελίξεις στον κλάδο της μεταφοράς (ΤΑΞΙ, ΦΔΧ) μετά την ψήφιση και εφαρμογή των νόμων της λεγόμενης απελευθέρωσης είναι συνολικά αρνητικές.
Τα αντιλαϊκά μετρά της κυβέρνησης, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, η άγρια φορολόγηση των λαϊκών στρωμάτων, το φούντωμα της ανεργίας, τα χιλιάδες λουκέτα, έχουν οδηγήσει σε κατακόρυφη πτώση της δουλειάς μας.
Στα ΦΔΧ η κατάσταση χειροτερεύει μέρα με τη μέρα. Οι συνεχείς τροποποιήσεις του αρχικού νόμου 3887/10 δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο τους φορτηγατζήδες, με ορατό πλέον τον εξοστρακισμό τους από τον κλάδο. Ιδιαίτερα στην Αττική τα προβλήματα συμπληρώνονται και με τα απλήρωτα δρομολόγια από τις logistics, έχουν φτάσει σε πολλές περιπτώσεις 9 και 10 μήνες απλήρωτοι, με τα δικά τους χρέη να πολλαπλασιάζονται, οδηγώντας τους στη χρεωκοπία.
Στα ΤΑΞΙ οι ελιγμοί της κυβέρνησης και οι παραχωρήσεις που έγιναν κάτω από την πίεση των αγώνων, έχουν δημιουργήσει κλίμα επανάπαυσης που το εκμεταλλεύτηκαν οι συμβιβασμένοι συνδικαλιστές και εκφράστηκε και στις πρόσφατες εκλογές του ΣΑΤΑ.
Με την τελευταία νομοθετική ρύθμιση ολοκληρώνεται σχεδόν το νομικό πλαίσιο για να προχωρήσει στην πράξη η είσοδος μεγάλων επιχειρηματικών σχημάτων στον κλάδο.
·         Έγιναν συγκεκριμένοι οι οροί και οι ρυθμίσεις για τα ενοικιαζόμενα Ιδιωτικής Χρήσης, μετά οδηγού, που ενδιαφέρουν τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων και μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις.
·            Δημιούργησαν μια κατηγορία ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ χωρίς ταξίμετρο αλλά με 5θέσια.
·            Συγκεκριμενοποίησαν τους όρους και της διαδικασίες για τη δημιουργία ΑΕ.
Για να διευκολύνουν τη αποπροσανατολιστική δουλειά των κυβερνητικών συνδικαλιστών, έχουν βάλει ορισμένους περιορισμούς, που όμως είναι σίγουρο ότι θα αρθούν στην πορεία, με συνεχείς τροποποιήσεις όπως στα φορτηγά, για να προχωρήσει η συγκέντρωση σε λίγα χέρια.
Οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες της Ομοσπονδίας ΤΑΞΙ, του ΣΑΤΑ και των ιδιοκτητών ΦΔΧ στηρίζουν τα σχέδια της κυβέρνησης. Είναι σε ανοιχτή γραμμή με το Υπουργείο Μεταφορών. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να κοιμίσουν το κλάδο να εμποδίσουν το ξέσπασμα νέων αγώνων. Θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να εμποδίσουν την αγωνιστική διεκδίκηση και το ξέσπασμα νέων αγώνων.
Η επίθεση στον κλάδο μας είναι κομμάτι της συνολικής επίθεσης σε εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους. Όσα αφαιρούν από εμάς, τα χαρίζουν απλόχερα στο μεγάλο κεφάλαιο.
Μόνο με τον κοινό αγώνα μας μπορούμε να βάλουμε φρένο στην πολιτική που μας αφανίζει.
Η αγωνιστικές δυνάμεις του κλάδου της μεταφοράς που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ και τις επιτροπές Αγώνα, δίνουμε συνέχεια στην προσπάθεια συσπείρωσης και ενίσχυσης της αγωνιστικής πορείας.
Συντονίζουμε τις δυνάμεις μας Πανελλαδικά. Χτίζουμε το δικό μας όργανο πάλης.
ΚΑΛΟΥΜΕ όσους συνδικαλιστές, αλλά και κάθε συνάδελφο που όλο το προηγούμενο διάστημα βρεθήκαμε στο κοινό αγώνα, με το αγωνιστικό πλαίσιο της ΠΑΣΕΒΕ, να συμμετέχει στην Πανελλαδική σύσκεψη της ΠΑΣΕΒΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ 2013 ΣΤΙΣ 6:00μμ
ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ